MakDesign

Ако имате допълнително въпроси, ние сме на ваше разположение. Може да ни пишете на имейл адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., а ние ще ви отговорим във възможно най-кратък срок.

Фотозона

Каква снимка препоръчвате да се използва?

За да бъде максимално добър печатът върху избрания продукт, препоръчваме да ни изпращате оригинални снимки, свалени директно от фотоапарата. Ако снимките са свалени от интернет, желателно е да бъдат с висока резолюция.

Не се препоръчва използването на снимки, свалени от Facebook, тъй като след качването им в социалната мрежа, качеството на снимките автоматично се намалява.

Какво е резолюция?

За да се получи добро качество на печат на изображението, едно от необходимите изисквания е относно размера му в пиксели и резолюцията.

Размерът в пиксели (pixel dimensions) представлява броя пиксели по височината и ширината на изображението. Резолюцията определя качеството на изображението и се измерва в пиксел на инч (ppi). Колкото са повече пикселите на инч, толкова по-висока е резолюцията, толкова по-ясни са и детайлите в изображението.

За да бъде със задоволително качество, изображението на хартиеното копие трябва да съдържа минимум 150 пиксела на всеки инч (2.54см). За добро се смята копие, съдържащо 200-250 пиксела на инч, а за перфектно - 300 пиксела на инч.

Кои са мерните единици за резолюция?

SPI (samples per inch) е мярка за резолюцията при сканиране. Представлява броя на индивидуалните проби, които са взети в един инч от изображението. За да сканира едно изображение, скенерът взема проби от него. Колкото повече проби се вземат, толкова сканираното изображение ще е по-близо до оригинала.

PPI (pixels per inch) представлява мярка за екранна резолюция - на екрана изображението е представено от съвкупност от пиксели.

DPI (dots per inch) е мярка за резолюцията на печатащото устройство. Отговаря на точките от мастило или тонер, от които се състои едно принтирано изображение. Колкото повече са тези точки, толкова по-добро е качеството.

LPI (lines per inch) е мярка за честотата на редовете в полутонов екран. Принтерът представя изображението като линии от полутонови точки.

Възможно ли е да се добавя и текст?

Да, освен печат на снимка върху продуктите, може да се отпечата и текст (само текст или снимка с текст).

Какво е сублимационен печат?

Сублимационният печат на изображения върху готови изделия означава преход на мастилата от твърдо вещество в газообразно (без междинно втечняване) под въздействие на висока температура в резултат, на което се получава пренасяне на изображението върху изделието.

Изделието трябва да е изготвено от полиестер или да има специално покритие. При нагряване до висока температура молекулите на полиестера се "отварят" и сублимационните мастила, които в това време се намират в газообразно състояние могат да проникнат в полиестера. След прекратяване на въздействието на високата температура, молекулите на полиестера се "затварят", и така изображението остава върху него.

Уеб дизайн

Защо е толкова важно името на домейна?

Домейнът представлява името на вашия сайт. Структурата му е следната: име.com, име.net, име.info, име.eu ........

Името на домейна е от изключителна важност. Чрез него потребителите ще ви намират в интернет пространството и съответно колкото по-ясно и точно е то, толкова по-лесно ще ви откриват. Добре е например името на домейна да е свързано с вашата дейност, името на фирмата или просто да е лесно за запомняне и писане.

Какво е хостинг?

Хостингът е услугата, която предоставя пространство на компютърната система (сървър), на което разполагате сайта си, така че да е видим денонощно за посетителите в интернет пространството.

Какво е CMS?

CMS е система за управление на съдържанието. CMS предоставя възможност сами да се грижите за съдържанието  и поддръжката на уеб сайта си. Целта на такива системи е да се улесни максимално изграждането на динамичен уеб сайт и съответно редактирането на съдържанието му.

Колко време е необходимо за изграждането на един уеб сайт?

Времето за изграждане на един сайт зависи от неговата сложност и предоставянето на необходимите материали от ваша страна (текст, снимки, лого ...). Понякога изграждането отнема около 2 седмици, а друг път повече от месец.

Какво е необходимо, за да имам уеб сайт?

Нещата, необходими за изграждането на уеб сайт са:

 • заглавие на сайта;
 • лого (по желание);
 • сведение за фирмата;
 • описание на дейността;
 • описание на предлаганите продукти и/или услуги;
 • ценова листа (по желание);
 • данни за контакт с вас;
 • снимков материал;
 • други по ваша преценка.

Допълнителни въпроси

Какво точно включва вашата услуга?

Цялостно оформление на поръчания продукт спрямо вашите изисквания - оформяне на дизайна, обработка на снимков и/или текстов материал при необходимост.

През целия период на изработка на проекта поддържаме постоянна връзка с клиентите си. В процеса на работа се уточняват и извършват съответните корекции и допълнения.

Каква е процедурата, за да направя поръчка?

За да направите поръчка, е достатъчно да ни пишете на имейл адрес This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Ще ни бъдат необходими следните данни:

 • какво точно желаете да поръчате;
 • допълнителни изисквания, ако имате такива;
 • да ни изпратите всички материали, необходими за изработката на поръчания продукт - снимки, текст и други.

Как мога да получа поръчания от мен продукт след изготвянето му?

Поръчания продукт може да получите на посочен от вас адрес, като доставката се извършва от куриерска фирма. Доставката може да бъде и до офис на фирмата доставчик. При доставка до офис, трябва да посетите избрания от вас офис, откъдето може да получите своята пратка.

Как да платя закупения от мен продукт?

Заплащането може да бъде извършено по един от следните начини:

1. С наложен платеж - при получаване на поръчания продукт.

2. По банков път.

При по-големи поръчки е необходимо заплащане на аванс, преди пристъпване към изработка.

Какъв е срокът за изработка?

Срокът за изработка на поръчаните продукти е в порядъка на 2-5 работни дни, след уточнението на дизайна и всички необходими подробности по поръчката.

Събота, неделя, празнични дни и отпуски се считат за неработни дни и съответно срокът за изработка започва да тече от първия работен ден след тях.

При по-големи поръчки, както и при изработка на сайт или фотокнига, срокът за изработка се уточнява допълнително в зависимост от обема на работа.

Избрано

Информация