Ако имате допълнително въпроси, ние сме на ваше разположение. Може да ни пишете на имейл адрес: office@makdesign.eu и в рамките на 24 до 48 часа ще получите отговор.

 Кликнете върху съответния въпрос, за да се зареди отговорът му!

Домейнът представлява името на вашия сайт. Структурата му е следната: име.com, име.net, име.info, име.eu ........

 

Името на домейна е от изключителна важност. Чрез него потребителите ще ви намират в интернет пространството и съответно колкото по-ясно и точно е то, толкова по-лесно ще ви откриват. Добре е например името на домейна да е свързано с вашата дейност; името на фирмата или просто да е лесно за запомняне и писане.

Хостингът е услугата, която предоставя пространство на компютърната система (сървър), на което разполагате сайта си, така че да е видим денонощно за посетителите в интернет пространството.

CMS е система за управление на съдържанието. CMS предоставя възможност сами да се грижите за съдържанието  и поддръжката на уеб сайта си. Целта на такива системи е да се улесни максимално изграждането на динамичен уеб сайт и съответно редактирането на съдържанието му.

Времето за изграждане на един сайт зависи от неговата сложност и предоставянето на необходимите материали от ваша страна (текст, снимки, лого ...). Понякога изграждането отнема около 2 седмици, а друг път повече от месец.

Времето за изграждане на един албум уеб сайт е в порядъка на 10 работни дни след уточняване на дизайна и предоставяне на всички необходими материали от ваша страна (снимки, текст ...).

Нещата, необходими за изграждането на уеб сайт са:

 • Заглавие на сайта;
 • Лого (по желание);
 • Сведение за фирмата;
 • Описание на дейността;
 • Описание на предлаганите продукти и/или услуги;
 • Ценова листа (по желание);
 • Данни за контакт с вас;
 • Снимки;
 • Други по ваша преценка.

Нещата, необходими за изграждането на албум уеб сайт са:

 • Снимки;
 • Видео (по желание);
 • Текст - например описание към някои снимки; кратка история; спомени ... За да ви улесним, може да ви изпратим списък с въпроси, на които да отговорите и да използваме написаното в албума;
 • Други по ваше желание.

 Кликнете върху съответния въпрос, за да се зареди отговорът му!

За да бъде максимално добър печата върху избрания продукт, препоръчваме да ни изпращате оригинални снимки, свалени директно от фотоапарата. Ако снимките са свалени от интернет, желателно е да бъдат с висока резолюция.

 

Не се препоръчва използването на снимки, свалени от Facebook, тъй като след качването им в социалната мрежа качеството на снимките автоматично се намалява.

За да се получи добро качество на печат на изображението, едно от необходимите изисквания е относно размера му в пиксели и резолюцията.

 

Размерът в пиксели (pixel dimensions) представлява броя пиксели по височината и ширината на изображението. Резолюцията определя качеството на изображението и се измерва в пиксел на инч (ppi). Колкото са повече пикселите на инч, толкова по-висока е резолюцията, толкова по-ясни са и детайлите в изображението.

 

За да бъде със задоволително качество, изображението на хартиеното копие трябва да съдържа минимум 150 пиксела на всеки инч (2.54см). За добро се смята копие, съдържащо 200-250 пиксела на инч, а за перфектно - 300 пиксела на инч.

SPI (samples per inch) е мярка за резолюцията при сканиране. Представлява броя на индивидуалните проби, които са взети в един инч от изображението. За да сканира едно изображение, скенерът взема проби от него. Колкото повече проби се вземат, толкова сканираното изображение ще е по-близо до оригинала.

 

PPI (pixels per inch) представлява мярка за екранна резолюция - на екрана изображението е представено от съвкупност от пиксели.

 

DPI (dots per inch) е мярка за резолюцията на печатащото устройство. Отговаря на точките от мастило или тонер, от които се състои едно принтирано изображение. Колкото повече са тези точки, толкова по-добро е качеството.

 

LPI (lines per inch) е мярка за честотата на редовете в полутонов екран. Принтерът представя изображението като линии от полутонови точки.

Да, освен печат на снимка върху продуктите може да се отпечата и текст (само текст или снимка с текст).

Сублимационният печат на изображения върху готови изделия означава преход на мастилата от твърдо вещество в газообразно (без междинно втечняване) под въздействие на висока температура в резултат, на което се получава пренасяне на изображението върху изделието.

 

Изделието трябва да е изготвено от полиестер или да има специално покритие. При нагряване до висока температура молекулите на полиестера се "отварят" и сублимационните мастила, които в това време се намират в газообразно състояние могат да проникнат в полиестера. След прекратяване на въздействието на високата температура, молекулите на полиестера се "затварят", и така изображението остава върху него.

 Кликнете върху съответния въпрос, за да се зареди отговорът му!

Цялостно оформление на поръчаният продукт спрямо вашите изисквания - оформяне на дизайна, обработка на снимков и/или текстов материал при необходимост.

 

През целия период на изработка на проекта поддържаме постоянна връзка с клиентите си. В процеса на работа се уточняват и извършват съответните корекции и допълнения.

За да направите поръчка е достатъчно да ни пишете на имейл адрес office@makdesign.eu или да използвате формата за контакт.

 

Ще ни бъдат необходими следните данни:

 • име и телефон за връзка;
 • какво точно желаете да поръчате;
 • допълнителни изисквания, ако имате такива;
 • да ни изпратите всички необходими материали, необходими за изработката на поръчания продукт - снимки, текст и други. 

Поръчаният продукт може да получите на посочен от вас адрес чрез куриерска фирма Лео Експрес или Еконт Експрес. Възможна е и доставка до офис на една от посочените фирми доставчици.

Заплащането може да бъде извършено по един от следните начини:

 

1. С наложен платеж - при получаване на поръчания продукт.

2. По банков път.

 

При по-големи поръчки е необходимо заплащане на аванс, преди пристъпване към изработка.

Срокът за изработка на поръчаните продукти е в порядъка на 2-5 работни дни, след уточнението на дизайна и всички необходими подробности по поръчката.

 

Събота, неделя, празнични дни и отпуски се считат за неработни дни и съответно срока за изработка започва да тече от първия работен ден след тях.

 

При по-големи поръчки, както и при изработка на сайт или фото книга, срока за изработка се уточнява допълнително в зависимост от обема на работа.